Fie că vrei să îi spui că te deranjează ceva la el, fie că încerci să îl convingi să faceți o schimbare majoră în viața voastră, să îi spui că ești însărcinată, dacă el nu își dorește un copil, știi că este foarte posibil să urmeze o discuție tensionată.

Alege cu grijă momentul în care să aveți o discuție serioasă

Psihologul Cristina Ion-Rădulescu este de părere că ar fi bine să alegi cu grijă momentele în care vrei Cristina Radulescu-Ion psihologsă spui ceva ce știi că nu este ușor de digerat pentru celălalt. „A spune tot ce ai pe suflet într-un moment de furie, nu este altceva decât o reacție emoțională care nu are legătură cu raționalul. Apare stimulul și, imediat, reacția”, remarcă Cristina. Dar nu trebuie să se întâmple asta.

Captează-i atenția

Evită împrejurările încărcate de emoții, în care te poți simți vulnerabilă, cum ar fi imediat după ce v-ați certat, atunci când sunteți în vizită la socrii sau când vă grăbiți să ajungeți undeva. De asemenea, nu încerca să introduci o astfel de discuție nici într-un eveniment plăcut, cum ar fi o cină romantică. Încearcă să găsești un moment relaxat, în care să aveți amândoi timp și dispoziție de a vorbi. Nu începe discuția cu clasica replică „avem de vorbit”, care nu prevede nimic bun sau îl poate face să-ți spună că nu are timp atunci. Intră direct în subiect sau fă o introducere care să-i capteze atenția. De exemplu, dacă vrei ca el să petreacă mai mult timp cu fiul vostru, poți să începi să-i spui că acesta are nevoie să facă mișcare și că ar putea juca din când în când fotbal împreună.

Sursa foto: 123rf.com / Iakov Filimonov