Ingrediente:

● 8 calamari de mărime medie

● 200 g orez
● 3 căței usturoi

● o ceapă

● o roșie

● 2 ouă
● o legătură pătrunjel

● 250 ml suc de roșii
● un pic de coniac

● 2-3 linguri ulei
● sare ● piper

1. Se curăță bine calamarii la interior și piciorușele și aripioarele se pun deoparte.
2. Se fierbe orezul 10 minute, apoi se amestecă bine cu usturoiul pisat, ceapa tocată mărunt, pătrunjelul, roșia tăiată
cubulețe, ouăle, sare și piper, după gust.
3. Se adaugă piciorușele și aripioarele de calamari tocate mărunt. Se umplu calamarii. Se rumenesc calamarii umpluți în ulei încins, apoi se toarnă coniacul și se flambează.
4. După ce s-a evaporat alcoolul, se toarnă sucul de roșii și se lasă o oră la foc mic.