Surpriză… cadoul de la el nu-ți place. Cum reacționezi?

Surpriză... cadoul de la el nu-ți place. Cum reacționezi?

Este a nu știu câta oară când cadoul de la el nu-ți place… Un pulover lălâi, niște bijuterii ieftine pe care nu le-ai purta niciodată sau  florile pe care nu le suporți… Pare că nu există gafă pe care să nu o fi făcut bărbatul tău în materie de daruri.

Există femei care se arată încântate, chiar dacă nu primesc cadoul care le place. Dacă e vorba de o haină sau bijuterie, poartă lucrul respectiv. Eventual, se plâng unei prietene de cadoul care nu le place, dar nu încetează să-i mulțumească soțului. La polul opus sunt cele care îl boscorodesc din prima și-și spun păsul pe un ton răstit. Tu din care categorie faci parte? Îi spui atunci când cadoul de la el nu-ți place sau alegi să taci? Care atitudine crezi că este mai bună?

Când cadoul de la el nu-ți place înseamnă că aveți o problemă de comunicare

Adevărată problemă nu este cadoul, ci faptul că voi nu comunicați. Cadoul de la el nu-ți place. Dar de ce el nu cunoaște preferințele tale? Sigur, vorbiți, dar oare despre ce? Probabil că nu ajungeți să vă spuneți unul altuia lucrurile cu adevărat importante pentru voi. ”Avem acest obicei de a aştepta de la celălalt să ne cunoască atât de bine încât să ne știe toate dorințele”, observă psihoterapeutul Dragoș Geamăna. De multe ori, ne trezim gândind: „Dacă m-ar fi iubit cu adevărat, ar fi ştiut deja”. Dar, oricât de drag ne-ar fi un om, nu putem ști cu siguranță ce este în capul lui.

Vrei să-i faci și tu un cadou? Află cum alegi cadoul ideal pentru partenerul tău!

Cum să-i spui că nu îți place cadoul de la el

Psihoterapeut Dragoş Geamănă, dragos.geamana@agorapsi.ro

Psihoterapeut Dragoş Geamănă, dragos.geamana@agorapsi.ro

”Comunicarea este prima regulă a unei relaţii fericite. Dar contează și felul în care comunici. Unii bărbaţi se adaptatează rapid atunci când femeia iubită le spune problemele pe care le percep sau nemulţumirile pe care le au. Alţii simt că li se fac reproşuri şi că efortul lor nu este preţuit”, constată specialistul care te sfătuiește să-ți răspunzi la mai multe întrebări: ”Cum ar reacţiona soţul tău daca i-ai spune că darul pe care ţi l-a adus nu e chiar ceea ce îţi doreşti? Cum ar fi pentru tine să accepţi cadoul fără să spui nimic? Cât de frustrant ar fi?”. Cel mai bine ar fi ”să foloseşti ”tehnica sandwich”: începe să-i spui cu ceva pozitiv, spune apoi ce te deranjează și încheie tot cu o laudă sau o constatare a unui lucru care îți place la soțul tău”.

Citește și: 6 greșeli pe care le poți face în relația cu el

Sursa foto: 123rf.com