XXBulz copt pe grătar

Ingrediente:
Pentru mămăligă:
►400 g mălai
►o linguriţă sare
►un litru apă
Pentru umplutură:
►300 g telemea de oaie sau brânză de burduf
Mod de preparare:
1. Se pune la fiert, într-un ceaun, apa cu sarea, iar când începe să clocotească se presară 3-4 linguri de mălai şi se amestecă pentru a se obţine un terci subțire.
2. Se adaugă apoi restul de
mălai şi se lasă să fiarbă timp de 15-20 de minute, la foc moderat. Se amestecă mămăliga continuu, iar la sfârşit, se stinge focul,  se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă să stea aşa timp de 2-3 minute.
3. După ce s-a obţinut mămăliga, se răstoarnă pe un tocător de lemn şi se taie cu aţa în patru. Din fiecare sfert de mămăligă rezultat, se modelează câte o bilă. În mijlocul ei, se pune puţină brânză.
4. Se dă bulzului o formă rotundă şi se coace pe grătarul încins, la foc moderat, până când prinde o crustă maronie.
5. Se serveşte cald, imediat ce este luat de pe grătar.

Loading...