Ingrediente

  • 200 g piure de zmeură
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 75 g zahăr
  • 2 ouă
  • 4 linguri lichior de fructe
  • 4 foi gelatină
  • Pentru decor:

  • 200 g fructe
  • frunzulițe de mentă
  • 1. Se încălzesc 4-5 linguri de smântână pentru frişcă şi se dizolvă gelatina înmuiată în prealabil în apă rece.
    2. Apoi, gelatina se adaugă în piureul de zmeură.
    3. Se bate restul de smântână cu zahărul şi apoi se bat albuşurile spumă.
    4. Se amestecă frişca cu piureul cu gelatină, gălbenuşurile, lichiorul şi se adaugă spuma de albuş. Se toarnă amestecul într-o formă şi se lasă la frigider pentru 4 ore- după 4 ore se obține cea mai bună budincă bavareză!
    5. Se decorează cu fructe proaspete și frunzulițe de mentă.

    Sursa foto: Shuuterstock