Brioșe sărate

Brioșe sărate

Brioșele sărate intră în categoria celeor mai gustoase gustări care pot fi luate la pachet la servici, la școală sau în călătorii. Brioșele sărate se pregătesc ușor, ingredientele sunt ușor de procurat și…nu te murdărești pe maini cand le servești!

Ingrediente:

  • 125 g făină
  • 120 ml lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • o lingură chimen
  • 30 g unt topit
  • un ou
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 10 roșii uscate
  • 30 g brânză feta
  • 3 felii șuncă
  • o crenguță rozmarin
  • sare
  • Preparare:

    1. Se amestecă făina, sarea,
    chimenul și praful de copt.
    2. Oul se bate și se amestecă
    apoi cu lapte și unt topit. Se
    toarnă în făină.
    3. Se taie mărunt ardeii, roșiile
    uscate, șunca și brânza feta și
    se adaugă peste amestecul cu
    făină, amestecând ușor.
    4. Se pune aluatul în formele de
    copt, se așază pe fiecare brioșă două
    ace de rozmarin, și apoi se coc 30 de
    minute.

    Sursă foto:Shutterstock