Brioșe dulci cu mălai

Brioșe dulci cu mălai

Brioșe dulci cu mălai…nici nu știi la ce să te aștepți, nu-i așa? Sunt buneeeeee! Așa a spus un grup de 5 pici care a devorat o tavă întreagă!

Ingrediente:

  • 250 g mălai
  • 100 g făină
  • 65 g zahăr
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • un ou
  • 90 ml ulei
  • 250 ml lapte

Pentru ornat:

  • 2 linguri mălai

1. Într-un vas se amestecă
mălaiul, făina, zahărul, praful de copt și sarea.
2. Se adaugă oul, uleiul și laptele.
3. Se amestecă bine și apoi cu o lingură se umplu formele de copt unse sau tapetate cu hârtie de brioșe. Se presară
fiecară brioșă cu puțin mălai pe deasupra.
4. Se lasă 20 de minute la cuptor, până ce scobitoarea iese uscată atunci când se încearcă gradul de coacere.

Vezi și varianta asta de briose de post!

Sursa foto:Shutterstock