Brioșe cu cremă de vanilie

briose cu cremă de vanilie

Știu că arată ca de resturant aceste brioșe cu cremă de vanilie dar te asigur că așa iese unul făcut în casă…cu ingrediente de calitate! 

Ingrediente pentru brioșe cu cremă de vanilie:

Pentru aluat:

● 110 g unt moale
● 110 g zahăr pudră
● 2 ouă
● o linguriță esență de vanilie
● o linguriță praf de copt
● 200 ml lapte
● 250 g făină

Pentru cremă:

● 100 g unt moale
● 200 g zahăr cristale
● o lingurița esență de vanilie
● o lingură lapte

1. Pentru aluat, se mixează untul moale câteva minute, apoi se adaugă zahărul, ouăle, vanilia, făina, praful de copt și laptele.
2. Se amestecă energic și se repartizează în formele de copt brioșe. Se dă la cuptor 15-20 de minute și apoi se lasă să se răcească în totalitate.
3. Pentru cremă, se mixează untul câteva minute, se adaugă zahărul și se amestecă pentru a obține o cremă spumoasă. Se pune vanilia și se adaugă un pic de lapte, dacă este prea groasă crema.
4. Se pune crema într-o seringă de bucătărie și se eliberează mici cantități deasupra fiecărei brioșe.

S-ar putea să-ți placă și…

 

Sursa foto: Shutetrstock