Dacă până acum prima doamnă a Franței prefera rochiile sau fustele scurte care îi puneau în evidență picioarele perfect tonifiate, de data aceasta a optat pentru un alt fel de ținută. Ea a ales o rochie lungă, bleumarin, cu crăpături largi pe ambele picioare, semnată de designerul Nicolas Ghesquière de la Louis Vuitton, ce-i sublinia foarte bine silueta.

Brigitte Macron a atras toate privirileSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Însă, ceea ce a atras atenția tuturor a fost și schimbarea de look pentru care a optat. Deși până acum a apărut în public cu celebra a coafura bob de la care nu s-a abătut niciodată, de data aceasta și-a strâns părul într-un coc,  marca Meghan Markle, care i-a pus în valoare bretonul și i-a dat un aer mult mai tineresc. Fanii cuplului prezidențial și-au dat imediat cu părerea, precizând că o prinde foarte bine noua coafură pe Brigitte și chiar o întinerește cu 10-20 de ani.

Prima doamnă a Franței afișează de fiecare dată o siluetă imepcabilă și  ține foarte mult la dieta ei. Bucătarul de la palatul Elysee a dezvăluit că Brigitte mănâncă zece fructe și legume în fiecare zi și evită carnea, în timp ce soțul său, Emmanuel Macron preferă mâncăruri mai grase, precum cordon bleu-ul. Gomez a dezvăluit că mesele lor se bazează în principal pe preparate franțuzești.

Mănâncă cel puțin 10 legume sau fructe pe zi

”Doamna Macron vrea să consume cel puțin 10 fructe și legume pe zi. Așa că uneori îi fac o salată de fructe sau de legume negătite, care întotdeauna trebuie să conțină cel puțin cinci legume diferite. Chiar și un blanquette (n.r. –tocăniță)  de vițel conține până la cinci legume diferite. Încercăm să ne adaptăm gusturilor prezidențiale”, a povestit bucătarul Guillame.

 „Le servim  la masă doar produse franțuzești pe cât de mult putem. Doar cafeaua nu e franțuzească, în rest peștele, carnea, fructele și legumele provin doar de pe teritoriul Franței. Luăm cu precădere fructele și legumele produse la mai puțin de 100 de km de Paris”, a mai declarat bucătarul pentru Daily Mail.

Gomez a dezvăluit că majoritatea ingredientelor sunt organice, iar anumite ierburi aromatice precum  oregano sau rozmarin sunt crescute chiar în grădinile palatului Elysée. În primvara viitoare vor avea ave achiar și legume din curtea palatului Elysée sau Versailles.

Francezii sunt fascinați de Brigitte Macron

Un sondaj recent realizat de revista  Paris Match arată că  67% dintre francezi au o părere foarte bună despre soția președintelui. Sunt mai fascinați de Brigitte Macron mai mult decât orice altă primă doamnă din istorie, cu excepția lui Bernadette Chirac. Brigitte primește zilnic  peste 100 de scrisori la palatul, mult mai mult decât predecesoarele ei.

Citește și: