Ingrediente

  • 300 g piept de porc afumat
  • 6 cartofi
  • 2-3 hribi uscați
  • o ceapă
  • 4 linguri smântână
  • 2 linguri hrean ras
  • o lingură ulei
  • 2 foi dafin
  • 6 boabe piper
  • 700 ml borș
  • 4 căței usturoi
  • sare
  • Pentru servit:

  • ouă fierte tari
  • cârnați
  • 1. Pieptul afumat se pune
    întreg la fiert, 10 minute, acoperit
    de apă. Se adaugă cartofii
    tăiați cuburi, hribii, foile de
    dafin, piperul, usturoiul feliat.
    Se lasă 30 de minute pe foc.
    2. Se scoate pieptul afumat, se
    lasă să se răcorească, se taie
    cuburi și se readaugă în oală.
    3. Când au fiert cartofii, se pun
    ceapa tocată și călită în puțin
    ulei și borsul fiert separat. Se
    mai lasă la fiert 10 minute, se
    adaugă smântâna și hreanul,
    se verifică gustul de sare și se
    servește cu sferturi de ou fiert și
    cârnați prăjiți.

    Sursa foto:Shutterstock