BORŞ DES DE ZARZAVAT

► Ingrediente
► 4 cartofi
►un morcov
►o ceapă
►o rădăcină pătrunjel
►100 g mazăre congelată
►3 roşii în bulion
►100 g frunze spanac congelat
►o lingură ulei
►un litru borş de tărâţe
►sare
Pentru dres:
►2 ouă

► Preparare:
1. În oala de fiert borşul se pune o lingură de ulei şi se călesc ceapa tăiată mărunt, morcovul dat pe răzătoare şi rădăcina de pătrunjel. După ce s-au înmuiat, se pun 2 litri de apă şi se fierb 10 minute.
2. Se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi, după ce au fiert, se pun mazărea, spanacul şi roşiile curăţate de pieliţe.
3. Se toarnă borşul fiert separat. Se presară sare şi, după un clocot, se trage oala de pe foc.
4. Se bat ouăle bine şi se toarnă în oală amestecând continuu cu o furculiţă.

Loading...