Borș de vită cu slănină

Ingrediente
►o bucată rasol de vită
► o ceapă roșie
► 3-4 căței usturoi
► 3 cartofi
► 1-2 ardei
► 300 ml suc de roșii
► 300 ml borș
► o legătură pătrunjel
► 2-3 frunze leuștean
► 100 ml smântână pentru gătit
► 200 g slănină
► sare
► piper negru măcinat
► pâine albă de casă
1. Se curăță și se spală rasolul de vită, apoi se pune la fiert.  După ce a dat în clocot se adaugă sare.
2. Se curăță între timp legumele, se spală, se toacă mărunt și se pun să fiarbă împreună cu rasolul. Se lasă să fiarbă la foc mic.
3. Borșul se strecoară și apoi se pune la fiert într-un ibric separat. Se lasă să dea în câteva clocote, iar la sfârșit se adaugă 2-3 frunze de leuștean și se acoperă ibricul. Sucul de roșii se strecoară și se amestecă cu borșul.
4. Se verifică dacă a fiert rasolul, se scoate și se lasă să se răcorească, apoi se taie cubulețe și se pun înapoi în ciorbă împreună cu borșul și sucul de roșii. Se potriveşte cu sare și piper, după gust, și se mai lasă să clocotească puţin. Borșul se servește cu smântână, cu slăninuță și usturoi. Se ornează cu pătrunjel proaspăt.

Loading...