BORŞ DE VITĂ

► Ingrediente
► un kg rasol de vită
► 3 morcovi
► 1-2 cepe
► 3 cartofi
► un ardei
► o țelină
► sare
► o foaie dafin
► piper negru măcinat
► 500 ml borș
► 300 ml suc de roșii
► 2-3 lingurițe ulei de floarea-soarelui
► frunze de țelină
► leuștean proaspăt

► Preparare:
1. Se curăță rasolul și apoi se pune să fiarbă în oală cu 2 l de apă și o linguriță de sare. Se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă câteva minute.
2. Între timp, se curăță zarzavaturile și se dau prin robot sau pe răzătoare. Cartofii se taie ca pentru ciorbă. Se spală și se adaugă în oala cu rasolul.
3. Se lasă să fiarbă și, spre sfârșit, se adaugă cartofii tăiați cubulețe și sucul de roșii pregătit în prealabil. Borșul se fierbe și se adaugă în ciorbă după preferință. Se servește ornat cu leuștean.

Loading...