Borș de vară

Borș de vară

Să vă trimit și vouă o porție din cel mai bun borș de vară? După rețeta asta îl fac mereu!

 

Ingrediente

  • o legătură ceapă verde
  • 1/2 dovlecel
  • 2-3 cartofi
  • un morcov
  • un ardei gras
  • o mână fasole păstăi
  • 2-3 roșii de gătit
  • sare
  • o lingură pastă de tomate
  • 500 ml borș
  • o lingură ulei
  • 4 ouă
  • o legătură pătrunjel

1. Toate legumele se taie mărunt, iar 2 litri de apă se pun la fiert cu ulei și sare.
2. Când apa dă în clocot, se pun legumele (în afară de roșii) să fiarbă aproximativ 20 de minute. Borșul se dă separat într-un clocot.
3. După ce au fiert, se pun roșiile și pasta de tomate, se mai lasă 5 minute și se toarnă și cei 500 ml de borș.
4. Se adaugă și fiecare din cele 4 ouă, pe rând, nebătute, și se mai lasă pe foc 5 minute să se închege ouăle. Se pune pătrunjel și se aduce la masă.

Sursa foto:Thinkstock