Borș de porc

borș de porc

Un borș de porc, adevărat, de când nu ați mai făcut? Ce spuneți? Vă fac poftă cu borșul ăsta? Puneți lângă un ardei iute și un codru de pâine făcută în casă

Ingrediente pentru borș de porc:

● 650 g coaste de porc împănate
● o ceapă

● un ardei gras

● 2 morcovi
● o felie dintr-o rădăcină de țelină
● o rădăcină păstârnac

● 800 ml borș
● o rădăcină pătrunjel

● un praf sare
● 2-3 fire leuștean

● fulgi de ardei iute

1. În oala sub presiune se pune carnea porționată.
2. Se curăță, se spală și se taie mărunt toate legumele și se adaugă.
3. Se pune borșul nefiert și se completează cu apă.
4. Se pune capacul, se lasă 20 de minute din momentul în care fluieră oala. Se lasă apoi sa scadă presiunea, se desface și se potrivește de sare. Se servește cu leuștean proaspăt și fulgi de ardei iute.

Sursa foto: Shutterstock