Borș de miel

Borș de miel

Nu toată lumea pregătește un borș de miel pentru masa de Paște….dar cine face un borș de miel își dorește să facă borșul perfect! Tu ai altă rețetă?

Ingrediente:

  • un kg amestec de ciorbă (coaste, gât)
  • 2 morcovi
  • o felie sănătoasă de țelină
  • o rădăcină pastârnac
  • sare
  • un ardei gras verde
  • o ceapă mare uscată
  • 2 legături ceapă verde

Pentru dres:

  • un litru borș
  • 2 ouă
  • 200 ml smântână
  • sare
  • piper

Pentru servit:

  • leuștean
  • ardei iute

1. Carnea bine spălată și porționată se pune la fiert în apă cu sare.
După primul clocot, se aruncă apa și se pune din nou la fiert.
2. Se lasă pe foc aproximativ 60 de minute, timp în care toate
legumele se taie mărunt.
3. După o ora de fiert, se adaugă și legumele și se lasă în continuare
pe aragaz.
4. După ce și legumele sunt gata, se acrește cu borsul fiert separat,
se mai dă într-un clocot și se trage de pe foc. Acest borș de miel se drege cu smântâna
bătută cu ouăle. Se servește fierbinte cu verdeață și ardei iute,
după gust.

Poti incerca si aceasta varianta de ciorba de miel!

Sursa foto:Shutterstock