Borș de fasole

Borș de fasole

Când este Post fac cât se poate de des acest borș de fasole. Când nu e Post…punem și niște afumătură!

Ingrediente:

  • 250 g fasole boabe
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • un ardei gras
  • o felie dintr-o rădăcină de țelină
  • o rădăcină păstârnac
  • o lingură bulion
  • 400 ml borș
  • o legătură pătrunjel
  • sare
  • 1. Fasolea se pune la înmuiat, în apă rece, înainte de preparare cu o seară.
    2. A doua zi, se aruncă apa și se pune cu apă proaspătă la fiert de trei ori. Cu a patra apă se lasă să fiarbă aproximativ 30 de minute.
    3. Între timp, legumele se curăță, se spală și se taie mărunt. Se adaugă în oală când fasolea este aproape fiartă.
    4. Se lasă și legumele la fiert și apoi se pun bulionul desfăcut cu puțină apă și borșul fiert separat. Se lasă să dea într-un clocot și se trage oala de pe foc. Se potrivește de sare și se servește cu pătrunjel verde tocat mărunt.

    Sursa foto:Shutterstock