Ingrediente:

  • 300 g fasole boabe
  • 200 g fasole verde păstăi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • o bucată țelină
  • o rădăcină păstârnac
  • 3 roșii în bulion
  • o lingură bulion
  • 500 ml borș
  • sare
  • verdeață după gust
  • 1. Cu o seară înainte, fasolea boabe se pune la înmuiat în apă rece. A doua zi se aruncă apa și se pune la fiert cu apă proaspătă, de trei ori.
    2. Se lasă pe foc până este pe jumătate fiartă și apoi se adaugă toate rădăcinoasele tăiate mărunt. Se pune și ceapa.
    3. Când fasolea a fiert, se adaugă roșiile și bulionul, se lasă să dea un clocot și apoi se pune fasolea păstăi.
    4. Se lasă și fasolea la fiert, se toarnă ;i cantitatea de borș, clocotit separat, se mai lasă un clocot și se trage de pe foc. Se potrivește de sare și se aduce la masă cu verdeață, după gust.

    Sursa foto:Shutterstock