• 2 dovlecei
  • o ceapă
  • un ardei gras
  • un morcov
  • o felie rădăcină țelină
  • o rădăcină pătrunjel
  • o lingură ulei
  • 600 ml borș
  • sare
  • o legătură mărar
  • o legătură pătrunjel
  • 200 g smântână
  • 1 ou
  1. În oala de fiert se pune mrcovul curățat, spălat și dat pe răzătoare, la călit.
  2. Apoi, se adaugă ceapa, ardeii și cele două rădăcinoase. Se lasă un pic, se acoperă cu apă și se fierbe 10 minute.
  3. Se pun dovleceii tăiați cuburi și se lasă 10 minute la fiert.
  4. Între timp, se fierbe borșul.
  5. Se acrește cu borș, iar oul se bate și se amestecă bine cu smântâna. Se pune din zeama din oală peste amestecul de ou, se amestecă și apoi se toarnă în oală. Se potrivește de sare și se servește cu pătrunjel și mărar.

Dacă aveți niște dovlecei în plus vă recomandăm să încercați și grisinele de dovlecei-http://goo.gl/nq5KLZ

Sursa foto:Shutterstock