Borş de afumătură

Borş de afumătură

Cred că nu ar refuza nimeni o farfurie aburindă de borș de afumătură. Nu știi cum se face? Iată cea mai bună rețetă de borș de afumătură!  

 

Ingrediente :

un kilogram afumătură (500 g costiţă afumată de porc +500 g piept afumat de porc)

5 morcovi

2 rădăcini de pătrunjel

5 cartofi

¼ căpăţână varză dulce

½ rădăcină ţelină

2 cepe

1 linguriţă tarhon uscat

o foaie dafin

1/2 linguriţă chimen

1 l borş

sare

Mod de preparare :

  1. Afumătura, costiţele şi pieptul, se dau într-un clocot şi apoi se aruncă apa. Se taie şi se pun din nou la fiert în apă rece cu rădăcinoasele şi ceapa crestată.
  2. La jumătatea fierberii, se adaugă cartofii şi varza tăiată fideluţă şi se lasă în continuare să fiarbă. Între timp se dă borşul într-un clocot separat.
  3. După ce legumele şi carnea sunt fierte, se adaugă tarhonul, chimenul şi foaia de dafin şi se acreşte cu borş. Se mai dă un clocot şi se trage oala de pe foc.
  4. Se acoperă cu un capac şi se lasă 10 minute înainte de a o aduce la masă.

Sursă foto: thinkstock