Viața lui e un iad. Boala îngrozitoare care face ca un tânăr să fie de neatins. Pur și simplu îi cade pielea de pe el

boală rară îi cade pielea

Un adolescent din Canada are parte zi de zi de dureri cumplite. Orice atingere, cât de delicată, îi provoacă răni sângerânde, iar pielea i se cojește și cade.

Boala rară de care suferă Jonathan Pitre, de 17 ani, din Russell, Canada, se numește Epidermolysis Bullosa (EB) și îi afectează 95% din suprafața pielii.

Deși medicii i-au dat o speranță de viață de numai 25 de ani, tânărul, care depinde de alții pentru îngrijire, e optimist și caută să-și trăiască din plin puținele zile care i-au mai rămas.

Nu va tăi mai mult de 25 de ani

”Am o speranță de viață de numai 25 de ani, așa că am trecut deja de jumătatea vieții. Când te gândești așa, vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă”, spune Jonathan cu o maturitate deloc specifică vârstei.

În fiecare zi, fiecare ceas sau minut, înseamnă durere constantă pentru el. Mai ales nopțile sunt dificile, adesea Jonathan petrecându-și-le în agonie. Băiatul are o formă gravă de boală, iar afecțiunea sa nu poate fi vindecată.

Chinul cel mai mare este atunci când face baie. Durează trei ore și jumătate, chiar patru, iar durerea devine de nesuportat, povestește Jonathan.

Totuși, tânarul face tratament cu celule stem și acesta a început să dea rezultate. Nu se știe însă ce-i rezervă viitorul.

Vezi și un alt caz care a șocat lumea medicală.

Citește și: