XXBISCUIȚI CU UNT ȘI VANILIE

► Ingrediente
► 300 g făină
► 8 gălbenușuri
► un plic zahăr vanilat
► un praf sare
► 375 g zahăr
► 300 g unt
► coaja de la o lămâie și de la
o portocală
► zahăr pudră
► 100 g migdale măcinate
► 3-4 linguri smântână

► Preparare:
1. Se cerne făina într-un bol și se adaugă untul moale, gălbenușurile, sarea, coaja de lămâie, zahărul vanilat, făina cernută și migdalele măcinate. Se amestecă ușor cu o lingură și dacă aluatul este prea gros se înmoaie cu smântână.
2. Se frământă bine și se lasă la rece. După ce s-a răcit, se scoate, se întinde cu sucitorul și cu forme speciale se fac biscuiții.
3. Se aranjează în tava tapetată cu hârtie și se coc la 160°C. După aceea, se scot și se pudrează cu zahăr.

Loading...