Biscuiți cu gem

Biscuiți cu gem

Copiii mei iubesc enorm de mult rețeta asta de biscuiți cu gem așa că sunt sigură că va trebui să-i pregătesc și pentru Crăciun! Încercați-i și voi, sunt incredibil de fragezi!

Ingrediente:

  • 125 g unt nesărat
  • 250 g zahăr
  • un ou
  • un vârf de cuțit praf de copt
  • 375 g făină
  • gem, după gust
  • zahăr pudră
  • 1. Se mixează untul pentru a obține o spumă, se adaugă zahărul și se continuă amestecarea până ce se obține o cremă fină.
    2. Se adauga oul si se mixează din nou. Făina se amestecă separat cu praful de copt și apoi se pune peste compoziția cu ou. Aluatul obținut se adună într-o bilă care se
    învelește în folie și se dă la rece pentru 30 de minute.
    3. Se întinde aluatul într-o foaie de 0,5 cm pe masa presărată cu făină și se decupează
    cu forme speciale sau cu gura unui pahar și apoi, cu alt pahar mai mic, pentru jumătate dintre forme. Se pun toate cercurile în tava de copt tapetată cu hârtie. Se coc biscuiții 8-10 minute maximum, după care se lasă
    să se răcească.
    4. Se întinde gem peste cercul de aluat nedecupat, se acoperă cu cercul decupat și apoi se presară biscuiții cu zahăr pudră.

    Sursa foto:Hepta