Bine de ştiut în bucătărie

– Pentru a păstra şi a folosi făina mai mult timp, aceasta trebuie depozitată în borcane sau cutii metalice. E bine să se şi aerisească din când în când şi să fie ferită de umiditate.
– Ouăle fierte se curăţă mai uşor, dacă în apa în care fierb, se adaugă o linguriţă de sare.
– Stafidele îşi recapătă imediat prospeţimea, dacă se opăresc cu apă uşor îndulcită cu zahăr.
– Pentru a verifica dacă ouăle sunt proaspete, se face următorul test: se pun ouăle într-un vas cu apă sărată. Dacă acestea se lasă la fund, înseamnă că sunt proaspete. Dacă plutesc, atunci trebuie aruncate, că nu mai sunt bune de consum.
– Atunci când tăiaţi un salam, suprafaţa bucăţii tăiate nu-şi va schimba
culoarea dacă o veţi acoperi cu o felie de lămâie.
– Sosul de roşii va avea un gust mai bun dacă puneţi o linguriţă de zahăr şi una de muştar.
– Pentru a se întinde uşor peste prăjitură, zahărul caramel se amestecă, în timp ce fierbe pe foc, cu o linguriţă de unt.

Loading...