7 beneficii pentru sănătate ale terapiei Craniosacrale

7 beneficii pentru sănătate ale terapiei Craniosacrale

Există nenumărate beneficii ale terapiei craniosacrale. Cu o atingere foarte delicată, permite organismului să se relaxeze și să se auto-corecteze. Iată 7 beneficii pentru sănătate ale terapiei Craniosacrale.

Terapia Craniosacrală se aplică oricui. Este un tratament cu ajutorul mâinilor, folosind o presiune ușoară. Practicianul acestei terapii evaluează pacientul prin plasarea ușoară a mâinilor sale pe anumite zone-cheie.

Beneficii pentru sănătate ale terapiei Craniosacrale: Calmează durerile de spate și de ceafă

Terapia Craniosacrală este deosebit de utilă în tratarea durerilor de spate și de ceafă. „Prin eliberarea restricțiilor din țesuturi, indiferent dacă acestea sunt situate la locul durerii sau în altă parte, corpul devine mai echilibrat sau normalizat, iar simptomele anormale sunt reduse', explica specialiştii Yucca Wellness Center.

Beneficii pentru sănătate ale terapiei Craniosacrale: Vindecă țesuturile, dar și trauma emoțională

Terapia Craniosacrală nu numai că poate aduce vindecarea țesuturilor și a zonelor afectate, dar aceasta poate aduce, uneori, o vindecare emoțională de traumă. Experiența fiecărui individ în timpul și după o sesiune de terapie este unică, dar studiile de caz demonstrează că efectul tratamentului este transformativ.

Citește și: Relaxează-te cu ajutorul terapiei cu pietre vulcanice

Beneficii pentru sănătate ale terapiei Craniosacrale: Este de folos în numeroase probleme de sănătate

Un practicant al acestei terapii poate folosi această tehnică pentru a aborda o gamă largă de probleme de sănătate, cum ar fi:

  • oboseala cronică

  • dificultățile emoționale

  • fibromialgie

  • autism etc.

Beneficii pentru sănătate ale terapiei Craniosacrale: Relaxează zonele tensionate din organism

Corpurile noastre își amintesc și păstrază tensiunile apărute la nivel mental, fizic și emoțional. Acestea provoacă restricțiile și tensiunile care ne aduc durere sau împiedica sănătatea noastră. Eliberarea acestor restricții ne ajută să ne eliberăm de strecul care ne afectează.

Beneficii pentru sănătate ale terapiei Craniosacrale: Ajută organismul să se vindece singur

Uneori, corpul începe să se corecteze, chiar în timp ce practicantul își evaluează sistemul de dezechilibre. Palpările blânde ale terapeutului activează procesele naturale de vindecare a organismului.

Beneficii pentru sănătate ale terapiei Craniosacrale: Întărește rezistența la boli

Terapia Craniosacrală a fost creată de John E. Upledger, un medic osteopat, după ce a cercetat și a studiat sistemul craniosacral la Michigan State University. El a descoperit că terapia craniosacrală îmbunătățește sistemele naturale de vindecare a organismului, contribuind astfel la prevenirea și tratarea bolilor.

Citește și: Piciorul diabetic se poate recupera prin mișcare

Beneficii pentru sănătate ale terapiei Craniosacrale: Îmbunătățește performanța generală a organismului

Terapiea Craniosacrală facilitează libera circulație și ușurința de mișcare a tuturor fluidelor corpului, membrane, mușchi etc. Cu ajutorul acesteia slăbim tensiunile din organism, care împiedică să își desfășoare activitatea la potențialul său maxim. Aceasta acționează asupra întregului corp, deoarece țesuturile afectate conectează toate părțile corpului între ele.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com