Ingrediente:
Pentru baza:
h2>Pentru spuma de lămâie:
Pentru stratul exterior:
1. Pentru blat, la mixer se amestecă ouăle cu zahărul până ce amestecul își dublează volumul
și este spumos. Se adaugă făina, se amestecă bine cu o spatulă, se adaugă coaja rasă de lămâie și se toarnă amestecul într-o formă. Se ține 10 minute la cuptor și apoi se lasă să se răcească în tavă.
2. Pentru spuma de lămâie, se pune gelatina în apă rece. Într-o crăticioară se pun pe foc sucul de lămâie, amidonul, zahărul și zahărul vanilinat. Se lasă pe foc 5 minute. În alt vas se bat cele două gălbenușuri și oul întreg, se toarnă apoi peste amestecul cu suc de lămâie. Se ține pe foc, se amestecă până ce devine gros. Se trage de pe foc, se pune gelatina bine presată de apă și se amestecă. Se bate frișca lichidă și se adaugă amestecând cu delicatețe.
3. Pentru stratul exterior, se pune gelatina în apă rece, iar sucul de lămâie, zahărul și apa se pun pe foc. Se lasă să se încălzească și apoi se
adaugă gelatina. Se amestecă bine, se adaugă colorantul și se amestecă din nou.
4. Pentru montarea tortului se folosește forma de copt cu pereți detașabili, unde se pun blatul, spuma și amestecul cu colorant. Se lasă la frigider până a doua zi.
Sursa foto:Northfoto/Colorise