Bavareză cu căpșune

Bavareză cu căpșune

Am descoperit cât de ușor se fac bavarezele și acum nu mă mai opresc :)! Ieri am pregătit o bavareză cu căpșune. Vă recomand și vouă să o încercați.

Ingrediente

  • 500 g căpșune
  • o lămâie
  • 6 foi gelatină
  • 400 ml frișcă lichidă
  • 220 g zahăr
  • 1. Se pun foile de gelatină în apă rece să se înmoaie și, între timp, se spală și se curăță căpșunele de codițe.
    2. Se mixează căpșunele tăiate cu sucul de lămâie și apoi se adaugă zahărul. Apoi, amestecul de căpșune se omogenizează cu gelatina scursă de apa în exces. Se pune pe foc și se amestecă pentru a se topi gelatina. Se lasă maximum 5 minute și apoi se lasă să se răcească.
    3. Se bate frișca. Când compoziția de căpune s-a răcit bine și chiar începe să se închege, se amestecă ușor cu frișca.
    4. Se repartizează în forme și se lasă la rece pentru 6 ore.

    Sursa foto:Shutterstock

    Mai multe rețete găsiți pe site-ul www.retetepractice.ro