Bărcuțe cu ou

Bărcuțe cu ou

O idee ingenioasă pentru un mic-dejun mai deosebit- bărcuțe cu ou! Cred că în week-end-ul care vine o să le fac!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • un pahar lapte praf
  • o linguriță drojdie uscată
  • o linguriță zahăr
  • 4 pahare făină
  • 2 linguri ulei
  • un praf sare
  • apă
  • Pentru umplutură:

  • câte un ou de fiecare pâine
  • 2 linguri smântână
  • 300 g cașcaval
  • un gălbenuș
  • sare
  • piper
  • 1. Pentru aluat, se amestecă într-un vas toate ingredientele și se frământă bine, apoi se lasă la crescut o oră. Între timp, cașcavalul se dă pe răzătoare și se amestecă ușor cu smântâna, sarea și piperul.
    2. Aluatul se pune pe masa de lucru, se frământă puțin și apoi se rup bucăți care se întind subțiri și dreptunghiulare.
    3. În mijlocul fiecărui dreptunghi se pun două linguri de cașcaval, iar fiecare latură lungă se rulează până la centru. Apoi, vârfurile se întorc. Se lasă din nou la crescut 20 de minute, după care bărcuțele se ung cu gălbenuș amestecat cu puțină apă și se dau la cuptor pentru 20 de minute. Cu 5 minute înainte de a fi gata, se pune câte
    un ou în fiecare bărcuță și se continuă coacerea. Vă poftim la bărcuțe cu ou!

    Sursa foto: Shutterstock