Bărbatul tău sforăie? Află cum se remediază problema!

Bărbatul tău sforăie? Află cum se remediază problema!

Cel mai mult sforăie bărbații – în proporție de 45-50%, în timp ce doar 25-30% dintre femei au această problemă de care chiar și unii copii sunt afectați, mai exact: 5.6% dintre ei.

Majoritatea cuplurilor în care unul dintre parteneri sforăie dorm periodic în camere separate și 9 din 10 afirmă că relația lor ar fi mai bună dacă nu ar sforăi. Deci, ce ar fi de făcut?

 

Cum să nu mai sforăie

Centrul pentru Sănătate și Viață Armonia

Dr. Daniela Bușneag, Centrul pentru Sănătate și Viață Armonia

Persoanele predispuse la sforăit trebuie să adopte un regim de viață sănătos. Alimentația trebuie să fie echilibrată și să predomine legumele, fructele și cerealele integrale. Este important să se reducă greutatea corporală. Ca urmare, ar fi bine să nu consume deloc zahăr și mai puțini carbohidrați și grăsimi. Nu trebuie făcut excese de alcool și cafea. Una dintre cele mai importante recomandări este renunțarea la fumat, dacă persoana are acest viciu. Fumatul este un mare dușman al sănătății și afectează direct aparatul respirator, având consecințe foarte grave asupra sistemului cardiovascular. Poziția în timpul somnului trebuie fie una relaxată, dar în niciun caz nu trebuie să doarmă pe spate. Se găsesc și perne anti-sforăit, care, prin forma lor specială, obligă persoana să adopte poziția corectă și ușurează somnul. Nu se recomandă deloc pernele foarte înalte.”

Sursa foto: