Un studiu recent realizat de InfoCons a scos la iveală faptul că există tipuri de bacon care conțin și 1o aditivi alimentari. În medie, însă, cele mai multe produse au cinci tipuri de E-uri.

Iată care sunt tipurile de bacon cu cele mai multe E-uri:

Bacon Auchan 500g – 10 E-uri

Bacon Afumat 350g Luca – 9 E-uri

Selgros Bacon – 8 E-uri

Bacon Meda 150g – 7 E-uri

Aro Bacom – 6 E-uri

La polul opus, cu cei mai puțini aditivi alimentari, sunt următoarele tipuri de bacon:

Aldis Bacon crud uscat afumat – 1 E

Bacon crud-uscat  Reinert 100g – 1 E

Pikok Bacon 100g – 1 E

365 Bacon afumat cuburi 250g – 3 E-uri

Angst Bacon – 3 E-uri

Carrefour Bacon – mic dejun 100g – 3 E-uri

Atenție mare la cantitatea de sare!

Studiul de față atrage atenția și asupra faptului că unele dintre produsele situate au o concentrație mare de sare, respectiv 4 grame, adică echivalentul a 80% din cantitatea zilnică recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.

Cantitatea de sare prezentă în tipurile de bacon puse sub lupă, cele mai populare de pe piața românească, s-a situat între 1.7 și 4 grame.

Vezi și Mare atenție la ce cumperi! Acestea sunt mărcile de mici cu cele mai multe E-uri!

Citește și: