Baclava turcească

Baclava Turceasca

Te învăț cum se face cea mai bună baclava turcească. Pe mine m-a învățat proprietara unei pensiuni din Turcia, în concediul meu de acum 3 ani. Nu voi abandona niciodată rețeta celei mai bune baclavale! 

Ingrediente baclava turcească:

● 15 foi placintă

● 250 g miez de nucă

● 150 g migdale
● 200 g miere de salcâm

● 125 g fistic nesărat și neprăjit
● 100 g zahăr pudră

● 150 g unt

● 4 linguri apă de flori de portocal

Pentru servit:

● 100 g fistic măcinat

1. Se mărunțesc la robot nucile, migdalele și fisticul și apoi se adaugă zahărul pudră, 2 linguri apă de flori de portocal și 100g unt topit.
2. Se taie 5 foi de plăcintă pe măsura vasului de copt și se pun într-un prosop umezit, pentru a nu
se usca. Se ia foaie cu foaie și se unge cu cele 50 gunt topit.
3. Foile se pun în tavă pe măsură ce se ung, se întinde jumătate din cantitatea de fructe uscate cu unt, se acoperă cu alte 5 foi unse cu unt și se întinde restul de umplutură. Se acoperă cu cele
5 foi rămase și unse cu unt.
4. Cu un cuțit se decupează viitoarele baclavale și se dă tava la cuptor pentru 20 de minute.
5. Între timp, cele două linguri de apă de flori de portocal se pun pe foc cu mierea și, când
baclavaua s-a copt, se toarnă siropul cald imediat ce s-a scos tava din cuptor. Se lasă cel
puțin o zi înainte de a o servi presărată cu fistic.