Baclava libaneză

baclava-libaneza

Dacă îți place fisticul dar și dulciurile orientale, însiropate, trebuie neapărat să pregătești acasă o tavă din această baclava libaneză! 

Ingrediente pentru baclava libaneză:

● 500 g foi de plăcintă
● 500 g fistic crud
● 120 g zahăr
● 300 g unt nesărat
● o linguriță scorțișoară
● 500 g miere de tei
● 500 ml apă de trandafiri

1. Se mixează fisticul și apoi se pune într-un vas unde se amestecă bine cu zahărul și scorțișoara. I se adaugă apa de trandafiri, puțin câte puțin, doar cât să devină o pastă.
2. Se topește untul, se unge tava de copt cu puțin unt topit, se așază o foaie, se unge cu unt.
3. Se așază apoi 250 g foi, se ung cu unt, se pune umplutura, se acoperă cu restul de foi, se ung cu unt. Se taie excesul de foi care rămâne pe margine și se taie pătrate sau romburi cu
un cuțit bine ascuțit. Se lasă la cuptor pentru o oră.
4. Între timp, mierea și apa de trandafiri se dau în clocot și se toarnă deasupra prăjiturii imediat ce este scoasă din cuptor. Se lasă până a doua zi, când se servește.

Sursa foto:Shutterstock