Baclava de post

baclava de post

Baclava de post poți pregăti astăzi pentru cei dragi! știu că pare a fi o rețetă complicată dar se face chiar simplu…chiat și copiii pot ajuta! 

Ingrediente pentru baclava de post:

● un pachet foi de plăcintă

● un pachet margarină
● 500 g miez de nucă

● 250 g zahăr pudră

● 250 ml apă
● 8 linguri miere

● coaja de la o lămâie

● o linguriță scorțișoară

1. Nucile măcinate se amestecă bine cu scorțișoara, margarina se topește, foile se decupează pe mărimea tăvii de copt și se împart în două.
2. Dintr-o parte de foi se iau două câte două foi și se pun în tava de copt ungându-le cu margarină topită până ce se termină o jumătate din cantitatea de foi. Se presară deasupra nucile amestecate cu școrțișoara.
3. Se repartizează cât mai uniform restul foilor, unse de asemenea două câte două cu margarină topită. Cu un cuțit foarte bine ascuțit se taie porțiile și se dă la cuptor în tavă pentru 50-60 de minute.
4. Între timp, se face siropul pentru care apa și zahărul se fierb, se trage de pe foc și se adaugă mierea și coaja de lămâie. Se pune din nou pe foc pentru 15-20 de minute și se lasă la răcit apoi. Se toarnă imediat peste baclavaua coaptă. Se lasă să se răcească și se servește.

Ce spui? Reușesc să te ispitesc și cu o halva?

Foto:Shutterstock

 

Loading...