Atracția serii, la Oscar 2018: O actriță a venit îmbrăcată cu o rochie pe care a purtat-o și în anii ’60. Vezi ținutele de pe covorul roșu | GALERIE FOTO

rochii vedete Oscar 2018

Atracția serii, la gala Oscarurilor 2018, care a avut loc duminică seară, în Los Angeles, a fost de departe actrița Rita Moreno. Aceasta a venit îmbrăcată cu o rochie pe care a purtat-o la aceeași gala și în 1962.

Rochia, semnată de Manila, a fost îmbrăcată de actriță la o gala acum 56 de ani, când Rita Moreno a fost recompensată cu un Oscar pentru rolul secundar făcut în 'West Side Story'.

În ciuda anilor care au trecut, rochia a fost la fel de sclipitoare și interesantă ca acum mai bine de cinci decenii.

O altă prezență lăudată a fost Jane Fonda, cea care a anunțat câștigătorul la categoria Cel mai bun actor în rol principal, alături de Helen Mirren. Aceasta a purtat o rochie albă, cu perle, semnată de Olivier Rousteing, designerul casei Balmain. Ce a atras cel mai mult a fost însă silueta afișată de actrița ajunsă la venerabila vârstă de 80 de ani.

Spre deosebire de galele precedente, unde acrițele au respectat codul vestimentar și s-au îmbrăcat în negru, arătându-și astfel adeziunea la mișcarea MeToo, cea care vrea să atragă atenția asupra hărțuirii și abuzului sexual asupra femeilor, la Oscaruri vedetele au abordat o paletă largă de culori, dominând pastelurile.

Nicole Kidman a pășit pe covorul roșu într-o rochie albastră, fără mâneci și cu o fundă supradimensionată în față, din colecţia Armani Prive, în timp ce Emma Stone a fost una dintre puținele vedete care au optat pentru pantaloni.

Lăudată a fost prezența Samarei Weaving, care a venit într-o rochie fluidă, dar cu un decolteu adânc, de inspirație romană.

Atipică, așa cum a obișnuit în ultima vreme, a fost și prezența Blancăi Blanco, într-o rochie cu vedere la bust, dar și cu o crăpătură foarte adâncă.

Admirată a fost Allison Janney, cea care a plecat acasă cu un Oscar pentru Cel mai bun rol secundar din „I, Tonya'. Actrița a purtat o rochie roşie Reem Acra şi pantofi Jimmy Choo.

Tot pentru roșu a optat și actrița Meryl Streep, care anul acesta a primit a 21-a nominalizare la Oscar. La 68 de ani, actrița a îndrăznit să afișeze un decolteu generos, care a rivalizat cu cel al colegelor cu mulți ani mai tinere.

Oricum, clar a fost anul decolteurilor generoase, un astfel de exemplu fiind Betty Gabriel.

La polul opus, fără decolteu la vedere, a fost Sandra Bullock, care a strălucit într-o rochie cu influențe metalice.

Așa după cum a a obișnuit, actrița Lupita Nyong’o, distinsă cu Oscar anii trecuți, a purtat o rochie aurie Versace, cu o despicătură adâncă pe picior.

Cel mai scurt discurs, premiat cu jet ski

În deschiderea celei de-a 90-a gale a Oscarurilor, prezentatorul Jimmy Kimmel, gazda evenimentului, la fel ca anul trecut, a glumit afirmând că a primit garanţii din partea PricewaterhouseCoopers că în această ediţie nu vor mai fi încurcate plicurile cu câştigătorii (așa cum s-a întâmplat în 2017).

În plus, acesta le-a cerut vedetelor să țină discursuri cât mai scurte, promițând că îl va premia pe câștigător cu un jet ski.

Premii de consolare unul și unul

Anul acesta, actorii care nu au reușit să pună mâna pe un trofeu au avut ca premiu de consolare bijuterii, cosmetice, gadgeturi şi bilete de vacanţă în valoare totală de aproape 100.000 de dolari.

Un astfel de cadou este oferit celor prezenți la ceremonie de o companie de marketing, fără implicarea Academiei Americane de Film.

O parte din premiu este o vacanță de 12 zile în Tanzania, țară unde paparazzi nu prea ajung, intimitatea vedetelor fiind astfel protejată. Această vacanță include zboruri cu balonul, lecţii de gătit şi safari.

Vedetele au mai primit și o trusă ADN care le ajută să-și afle strămoșii îndepărtați, fiind folosită doar o mostră de salivă.

Foto: Hepta/NorthFoto

Vezi și Oscar 2018 cu scandal: Acordarea unui premiu a fost grav criticată

Citește și: