Aspic de primăvară

Ingrediente:
► un piept de pui
►250 g mazăre conservată
►250 g boabe de porumb conservate
►3 pliculeţe gelatină granule sau 18 foi   
►2 morcovi ►câteva fire mărar

1. Într-un vas, se pun la fiert pieptul de pui şi morcovii. Mazărea se scurge de apa în care a stat conservată, se gustă şi, la nevoie, se fierbe. Boabele de porumb se scurg şi se trec printr-un jet de apă rece. Apoi, se lasă la scurs.
2. Carnea fiartă se taie fâşii, morcovul se taie cuburi mici. Se pregătesc pahare de plastic în care se pun întâi mazăre, morcovi, porumb, un pic de mărar.
3. Se prepară gelatina conform indicaţiilor de pe plic, folosind însă apă, şi nu zeama în care a fiert carnea.
4. Se toarnă gelatina şi se dau paharele la frigider, pe cât posibil acoperite. Se scot a doua zi, prin răsturnare pe o farfurie.

Loading...