Așa scapi de hipertensiune

Așa scapi de hipertensiune

Dacă suferi de hipertensiune, ar fi bine să faci cât mai des plimbări în natură și să mănânci mult… usturoi. Află de ce!

Silvoterapia, relaxare și vindecare

Dacă ai plecat din oraș sau vrei să faci o plimbare în afara lui, caută păduri de stejar. Din punctul de vedere al silvoterapiei, o simplă plimbare are efect energizant și este de ajutor, în special, celor cu probleme cardio-vasculare. Douăzeci de minute de mers prin pădure ajută la normalizarea circulației sangvine, scad tensiunea arterială și previn infarctul. Stejarul este și dătător de energie, de folos celor care suferă de oboseală cronică. Dar hipertensivii și persoanele care suferă de afecțiuni cardiace ar trebui să evite, însă, pădurile de pin care le pot agrava problemele.

Usturoiul ține hipertensiunea în frâu

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Consumat zilnic, usturoiul scade tensiunea arterială. Pulsul devine mai rar și regulat. Se diminuează efortul cardiac și se ameliorează tulburările de ritm. Efectele bune ale usturoiului se extind asupra întregului aparat vascular și, astfel, se reduc tulburările circulatorii. În plus, câțiva căței de usturoi pe zi scad riscul de tromboză, varice și hemoroizi. Determină scăderea colesterolului din sânge și previne arterioscleroza. Se poate consuma ca atare în mâncare sau poate fi preparat ca mujdei. Acestea sunt, cu precădere, indicate în hipertensiune și pentru prevenirea bolilor cardio-vasculare. Dacă nu îți place gustul sau vrei să nu-ți miroasă gura, poți înghiți câte un 'cățel'de usturoi mărunțit cu un pahar de apă. Se poate face și sirop din 50 g usturoi fiert în 200 ml apă. Se filtrează, se îndulceşte cu 50 g zahăr şi se iau două-trei linguri pe zi.'

Sursa foto: Shutterstock.com /  kurhan