Ținutele sale erau, și în viața de zi cu zi, unele parcă rupte din film. La fel și bijuteriile, la care ținea ca la ochii din cap. La un moment dat, însă, a povestit Tim Mendelson, cel care i-a fost mulți ani asistent personal, mai toate ținutele sale de designer, din materiale foarte delicate, s-au pătat de apă. În loc să încerce să le repare, a organizat o petrecere, cu un foc de tabără, unde le-a ars pe toate.

Printre rochiile aruncate pe foc erau și unele create special pentru ea de Coco Chanel.

Când ținutele îi erau mistuite de foc, povestește asistentul ei, Elizabeth Taylor a lăcrimat.

Avea și o clecție impresionantă de bijuterii, la care ținea ca la ochii din cap

Taylor iubea luxul, iar cândva chiar declara: ”Nu poți plânge pe umărul unui diamant și nici nu-ți vor ține de cald noaptea, dar sunt așa de frumoase în lumina soarelui…”

De altfel, colecția sa de bijuterii era una dintre cele mai valoroase, pentru că actrița nu cumpăra decât pietre dintre cele mai prețioase, de cea mai bună valoare. Când bijuteriile au ajuns la casa de licitații Christie, au impresionat pe toată lumea, fiind în stare perfectă. Conducerea casei de licitații a transmis că rareori primește bijuterii în stare atât de bună, impecabilă, fără nicio piatră lipsă.

De câte ori călătorea, Taylor cumpăra câte o bijuterie din locul în care ajungea, drept suvenir. Iar despre bodyguarzii care o însoțeau, spunea că nu pe ea o protejează, ci bijuteriile.

Avea două seifuri imense în casă

Actrița avea în casă două seifuri. Unul, cât un dressing, cu bijuteriile pe care le purta des, și un altul, ascuns, unde stateau piesele cele mai valoroase, pe care le purta mai rar. Niciunul dintre seifuri nu era mic, mai spune asistentul.

Taylor nu și-a dorit niciodată ca această colecție să ajungă în muzeu. Voia ca, după moartea ei, și alții să se bucure de bijuterii, ceea ce, acum, că au fost vândute la licitație, se întâmplă.

Vezi și Cum arată singura fiică a lui Elizabeth Taylor! Are 61 de ani și niște ochi superbi

Citește și: