Așa nu vei mai avea picioarele umflate!

Așa nu vei mai avea picioarele umflate. Fă o baie relaxantă

Mai ales la temperaturi mari, avem probleme cu picioarele. Se umflă, ne dor, abia le mai mișcăm și nu mai încap în pantofii obișnuiți. Folosește aceste sfaturi și terapii naturale și nu vei mai avea picioarele umflate!

Așa nu vei mai avea picioarele umflate. Adoptă obiceiuri sănătoase

Bea 8-10 pahare cu apă pe zi. Pare că nu este sfatul potrivit. Nu vrei să mai acumulezi lichide, dar hidratarea corespunzătoare reduce edemul. Mai pot fi de folos ciorapii compresivi. Aceștia împiedică rețenția de apă. Masajul efectuat prin compresie și îmbunătățirea circulației vor ajuta considerabil din punct de vedere estetic și al confortului.

Citește și: Tratament pentru picioare umflate. Află ce remedii naturale poți aplica

Așa nu vei mai avea picioarele umflate. Fă o baie relaxantă

Fă o baie relaxantă în care să folosești sare amară (sulfat de magneziu). Are nu doar proprietatea de a te scăpa de durerile musculare. Reduce acumularea de lichide și inflamația. În plus, există anumiți specialiști care consideră că aceasta elimină toxinele din organism și induce o stare de relaxare. Pune trei-patru pumni de sare amară în apa de baie. Relaxează-te în cadă timp de 20 de minute. După baie, clătește-te bine cu apă nu foarte caldă. Aplică un gel sau ulei de masaj care conține ulei de esențial de eucalipt, lămâie,de ienupar, lavandă, rozmarin sau cimbru, ulei de arnică sau sunătoare.

Citește și: Picioarele umflate: acest ceai naturist te poate ajuta

Așa nu vei mai avea picioarele umflate. Plante diuretice

Dr. farmacist Ovidiu Bojor'Frunzele de alun au proprietăţi vasoconstrictive și tonifiante venoase, cu aplicaţii în tratamentul varicelor şi edemelor la picioare. Se utilizează sub formă de extract fluid în doze de 60-80 picături, intern. Consumul de usturoiul sporește diureza. Ca urmare, te poate ajuta în această problemă. Adaugă zilnic în mâncare sau înghite doi-trei 'căței' de ustoroi tăiați mărunt. Preparatele din vă-de-vie protejează vasele capilare, crescând rezistența lor. În plus, au o acțiune benefică în insuficienţa venoasă a arterelor interioare. Unul din efecte este tratarea edemelor. Sunt indicate mai ales persoanelor care lucrează mult în picioare. Recomand produse standardizate într-o cantitate de 250 mg concentrat total pe zi. Nu prezintă contraindicaţii,' spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com