Așa faci borșul de casă. Iată care sunt pașii

Așa faci borșul de casă. Iată care sunt pașii

Sănătos și bun este borșul făcut în casă. Deși se găsește peste tot în comerț, nu se compară cu cel la borcan, preparat în bucătărie, chiar de mâinile tale! 

Iată cum: ai nevoie de 5 litri de apă, 500 g tărâțe de grâu, 100 g pâine neagră fără aditivi alimentari, 3 linguri mălai și o legătură leuștean.

Pașii sunt următorii:

  1. Se face o maia prin umezirea cu apă rece a amestecului format din 250 g tărâțe și 100 g pâine neagră fărâmițată. Se lasă timp de 2 zile la dospit, acoperită cu un capac etanș.
  2.  După 2 zile, se adaugă restul de tărâțe, cele 3 linguri de mălai și leușteanul. Peste acestea se toarnă apa ușor încălzită, cât să acopere două treimi din suprafața vasului, de preferat un borcan cu capac.
  3. Vasul cu conținutul obținut se păstrea ză într­un loc călduț. Se amestecă cu o lingură de lemn de 2­3 ori pe zi.
  4. După limpezire, lichidul se toarnă în recipiente de sticlă și se păstrează la frigider.
Loading...