Aronia, fructele puțin cunoscute care fac minuni pentru sănătate

aronia face minuni pentru sănătate

Aronia sunt fructe de pădure cu un efect tonic general, ce cresc vitalitatea datorită bogăției și concentrației mari de vitamine și substanțe nutritive cu proprietăți benefice pentru sănătate. Studiile arată că, prin compușii săi speciali, aronia îmbunătățesc sistemul imunitar, echilibrează metabolismul și scad nivelul hormonilor de stres. Aronia sunt fructe bogate în pro antocianine, substanţe care se găsesc şi în seminţele de struguri. În plus, aronia au de 10 ori mai mult acid chinic decât merișorul.

Citește și: Relația dintre medic și pacient este estențială. Mai ales în tratamentul hepatitei

O mână de fructe de aronia ar putea fi exact ce ai nevoie pentru a preveni o răceală. Cercetările recente confirmă proprietățile anti-virale și conținutul bogat în vitamina C ale acestui super aliment. De asemenea, se cunoaște faptul că protejează împotriva virusurilor și dezvoltării Staphylococcus sau Escherichia coli. Optează pentru aronia uscat sau sucuri fără zahăr adăugat pentru a crește imunitatea organismului la maximum. Conținând o doză mare de antioxidanți, consumul de aronia trebuie să fie echilibrat.

Asigură toate substanțele vitale organismului

Consumând 100 g din aceste fructe vom acoperi necesarul de acid folic. De aceea aronia sunt indicate și pentru femeile însărcinate. Fructele de aronia sunt hipotensive și, datorită conținutului de inulină, sunt indicate pentru diabetici. Aronia este recomandat de nutriționiști și datorită conţinutului ridicat în vitamina P (mai ridicat decât în orice alt fruct). Vitamina P are, printre altele, rolul de fixare a vitaminei C în organism și de a reface tonusul vaselor capilare. Aronia conține de 5 ori mai multă vitamina P decât strugurii. 100 ml de suc ​​de aronia pe zi sau 15 g de fructe de pădure aronia sunt suficiente pentru a acoperi nevoile de zi cu zi cu substanțe vitale importante.

Citește și: