Ardei umpluți – de post

Ardei umpluți - de post

Am făcut ardei umpluți fără carne. Pur și simplu nu avea chef de carne și a ieșit un preparat care este potrivit și pentru perioadele de post. Vă servesc și pe voi cu o porție!

Ingrediente:

  • 8 ardei grași
  • 8 linguri orez
  • 2 legături ceapă verde
  • o ceapă uscată
  • un morcov
  • 2 linguri ulei
  • 500 ml borș
  • sare
  • piper
  • 1. Ceapa uscată se taie mărunt, morcovul se trece prin răzătoarea cu ochiuri mici și se pun la călit în ulei.
    2. Se adaugă orezul, se lasă maximum 5 minute și apoi se pune ceapa verde tocată. Se potrivește gustul de sare și piper.
    3. Ardeii se curăță de cotoare și de filamentele albe și se umplu cu amestecul de orez.
    4. Se așază într-o cratiță, se toarnă borșul, se completează cu apă și se lasă pe aragaz pâna la primul clocot. Apoi se transferă la cuptor și se mai lasă 20 de minute.

    Sursa foto:Shutterstock
    Citește mai multe rețete pe site-ul www.rețetepractice.ro