Ardei umpluți

Ardei umpluți

Toamna se mănâncă cu cea mai mare poftă ardeii umpluți! Sunt dulci și dolofani iar umplutura este o operă de artă! 

Ingrediente:

● 10-12 ardei grași
● 450 g carne tocată de vită
● 20 linguri orez

● 2 ouă

● 3 morcovi
● 2 roșii mici

● 2 căței usturoi
● o ceapă

● o linguriță sare
● 2 linguri oțet

● 4 linguri ulei

● piper

Pentru sos:

● o lingură ulei
● 2 morcovi

● 1/2 linguriță zahăr
● o lingură smântână

● 2 roșii ● sare

1. Se taie un căpăcel ardeilor și se scot semințele. Se pune un litru de apă la fiert, se adaugă sare și oțet și se pun ardeii și căpăcelele. Se lasă la fiert 3 minute, apoi se stinge focul, se acoperă cu capac și se lasă așa 30 de minute.
2. În ulei se călesc ceapa, morcovul ras, usturoiul, roșiile și se potrivește gustul de sare. Carnea se amestecă cu orezul și apoi se adaugă legumele călite. Se umplu ardeii și se așază în vasul de fiert.
3. Pentru sos, se călesc morcovii rași în ulei, se adaugă roșiile, se presară sare, piper și zahărul. Se lasă 5 minute pe foc și se adaugă smântâna și o cană de zeamă de la ardei.
4. Se toarnă sosul peste ardei și se lasă la fiert 40 de minute.

Sursa foto:Shutterstock