Aperitiv de post cu legume și foietaj

aperitiv de post cu legume si foietaj

Pentru că am intrat în Postul Paștelui îți arătăm cum se face un aperitiv de post cu legume și foietaj. Arată ca și cum ar fi fost pregătit la restaurant! 

Ingrediente pentru aperitiv de post cu legume și foietaj:

● 2-4 foi plăcintă
● 2 ardei grași de culori diferite

● 2 roșii
● 1/2 vânătă

● 50 g margarină topită
● o ceapă

● 2 linguri ulei

● verdeață
● sare

● piper

1. Ceapa tocată și ardeii tăiați se pun la călit în ulei. Se presară sare și se adaugă miezul vinetei tocat foarte mărunt. Se amestecă, se lasă 10 minute pe foc, se trage vasul de pe foc și se pun roșiile tăiate felii.
2. Foile de plăcintă se decupează pe mărimea vasului de copt, se ung cu margarină topită și se pun în vasul de copt.
3. Se repartizează umplutura, se pliază marginile foii de plăcintă, se ung apoi toate cu margarina topită rămasă și se coc 10 minute. Se scot din vas prin răsturnare pe o farfurie.

Neapărat să încerci prăjitura de post cu iaurt de soia!

Loading...