Aperitiv cu ciuperci

►5 ouă
►100 g telemea de vacă
►200 g făină
►250 g ciuperci
►150 g bacon sau șuncă de Praga
►sare ►piper măcinat
►o legătură ceapă verde
►o legătură mărar
►4-5 fire de ceapă verde
►3 lingurițe ulei de măsline
►30 ml ulei de floarea-soarelui
►hârtie de copt
1. Se curăță și se spală ciupercile, apoi se taie feliuțe subțiri. Se călesc împreună cu ceapa verde tăiată mărunt în puțin ulei de floarea-soarelui. După aceea, se lasă să se răcorească.
2. Verdeața se spală, se toacă și se adaugă peste ciuperci. Se presară sare și piper, după gust. Brânza se rade pe răzătoarea mică și se amestecă cu ciupercile. Şunca de Praga sau baconul se feliază și se rumenește în sucul propriu.
3. Separat, albușurile se bat spumă iar gălbenușurile se freacă cu sare și uleiul de măsline. Se obține o maioneză. În spuma de albușuri, se adaugă gălbenușurile și se amestecă ușor să nu se lase.
4. Compoziția de ouă se amestecă cu ciupercile, brânza, şunca și verdeața și, la sfârșit, se adaugă făina cernută. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt și se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. După ce s-a copt, se scoate din tavă.

Loading...