Apa de la robinet este bună de băut? Mostrele examinate au arătat că apa conține plastic!

Apa de la robinet este bună de băut? Mostrele examinate conțin plastic!

Apa de la robinet este bună de băut? Potrivit unui studiu recent, efectuat de oameni de știință de la Universitatea din Minnesota și Universitatea de Stat din New York, apa de la robinet conține microparticule din plastic, iar efectele acestora asupra sănătății nu sunt pe deplin cunoscute. Însă studii precedente au arătat că particulele de plastic pot absorbi și elibera chimicale și bacterii periculoase, care mai mult ca sigur au un impact negativ asupra organismului.

Apa de la robinet este bună de băut?

Având în vedere că numărul de microparticule de plastic identificate într-un litru de apă a variat de la 0 la 57, cu o medie de peste 4 pe litru, iar o persoană bea zilnic între 2 și 3 litri de apă, estimarea cercetătorilor a fost că o persoană ingerează zilnic între 3.000 și 4.000 de particule de plastic pe zi, arată datele obținute în urma examinării a 159 de mostre de apă potabilă din diferite țări, printre care Uganda, India, Indonezia, Ecuador, dar și din America sau Europa, scrie phys.org.

Analizele au scos la iveală că „peste 83% din probe conțin particule de plastic”, se arată în raportul intitulat Invizibil: plasticul din interiorul nostru.

„Cea mai mare densitate a plasticului a fost identificată în mostrele de apă din America de Nord, iar cea mai scăzută, în țările din Europa”, afirmă oamenii de știință în raportul mai sus menționat.

„Aceste particule de plastic (prezente în apa de băut) se adaugă materialelor plastice potențial consumate din alte produse precum sarea de mare, berea sau fructele de mare”, au adăugat autorii studiului. Aceștia recomandă cercetări suplimentare privind efectele ingerării acestor particule de plastic asupra sănătății umane.

Sursa foto: 123rf.com

Loading...