Apa alcalină – cum se prepară și care sunt beneficiile ei

Apa alcalină - cum se prepară și care sunt beneficiile ei

Apa alcalină elimină celulele canceroase din organism căci acestea nu trăiesc într-un mediu alcalin. Apa alcalină este extrem de puternică.

Apa alcalină sau bazică – ce este

Scala pH-ului (hidrogenul potențial) merge de la 0 la 14, unde 7 este neutru. O substanță cu un pH mai mic de 7 este acidă.

O substanță alcalină sau bazică are un pH mai mare decât 7.

În general, apa de băut de la robinet conține tot felul de substanțe care ajung în organism și care nu sunt dintre cele mai bune.

Un tip de apă impură poate cauza slăbirea sistemului imunitar ceea ce poate conduce și la apariția altor afecțiuni  ce apar când sistemul este slăbit.

Când organismul este prea acid, te simți lipsită de energie, obosită, apar probleme digestive, te îngrași și alte efecte negative ce pot fi evitate bând apă alcalină.

Alimente alcaline, de ce este bine să le consumăm

Apa alcalină. De ce este importantă

Alimentele pot determina pH-ul în general. Dr. Otto Warburg al Germaniei, care a primit premiul Nobel în 1931, a descoperit că până la 95% dintre cancere sunt cauzate de un mediu acid.

El a mai arătat că un cancer nu trăiește într-un mediu alcalin, acolo unde nivelul pH-ului este de 7.36 sau mai mult.

Potrivit cercetătorului, acidoza (excesul de aciditate) nu este numai conectat la dezvoltarea cancerului, dar poate cauza apariția altor boli precum osteoporoza, diabetul, bolile de inimă și alte boli cronice de care oamenii suferă astăzi.

Apa alcalină – cum se prepară

Ai nevoie de 1 lămâie, 1/2 castravete, 1/4 rădăcină de ghimbir, 1/2 cană de frunze de mentă proaspătă.

Curăță ghimbirul de coajă, taie toate ingredientele felii și adaugă apă.

Nu arunca ingredientele dacă termini apa, ci mai adaugă apă peste ele. Poți face asta până la 2-3 zile.

Bea apa dimineața, pe stomacul gol, pentru beneficii maxime.

Apă alcalină cu lămâie și bicarbonat

Amestecă 2 litri de apă cu 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu, 1/2 linguriță sare de Himalaya, 1/2 linguriță zeamă de lămâie.

Faceți testul cu banda de verificare a alcalinității. Dacă nu este suficient de alcalină, mai adăugați puțin bicarbonat.

Se lasă peste noapte și se bea a doua zi. Se folosește sticla de sticlă, nu plasticul.

Pentru a testa alcalinitatea apei puteți cumpăra teste benzi din farmacii sau din magazinele unde sunt comercializate filtrele de apă.

Se mai poate prepara apă alcalină și combinând numai apă cu lămâie. La 1 l și 1/2 de apă se stoarce 1 lămâie.

Mai pot fi folosite picături alcaline care se găsesc în farmacii. Acestea conțin multe minerale.

O altă metodă de a face apa alcalină este de a adăuga câteva picături de oțet de mere natural.

Apa folosită trebuie să aibă un pH cât mai bun și să nu fie depozitată în pet-uri.

Alimente acide pe care ar trebui să le eviți

Apa alcalină – beneficii

Lămâia are proprietăți de echilibrare a pH-ului. Are un gust acid, dar devine alcalină ajunsă în stomac.

Este un bun dezinfectant și compus antibacterian ce ajută în tratarea a numeroase afecțiuni de la respirație urât mirositoare până la holeră. Are 22 de proprietăți anticancer.

Apa alcalină nu este vreun medicament minune, ci este bună pentru că neutralizează și lichefiază deșeurile acide din organism pentru a putea fi eliminate.

Dacă arderile organismului sunt deficitare, hrana din stomac se transformă în reziduuri acide care sunt eliminate, unele dintre ele, dar și depozitate pe vasele de sânge și în țesuturi, altele.

Surplusul de grăsime favorizează stocarea acizilor. De aceea, o cură de slăbire ar trebuie să includă în primă fază o alcalinizare pentru ca fluidele să dizolve grăsimile.

Apa alcalină ar trebui consumată pentru a echilibra organismul și a scăpa de deșeurile acide care îl îmbolnăvesc.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto