Ingrediente:

  • 1,5 kg antricot de vită
  • 500 ml vin roșu sec
  • 75 g unt
  • un cub concentrat de vită
  • 200 g ciuperci
  • 2 cepe
  • o foaie de dafin
  • ulei
  • o linguriță făină
  • sare
  • piper
  • 1. Se topesc 25 g unt și se pune ceapa tocată la călit.
    Ciupercile curățate și spălate se feliază și se călesc în altă tigaie cu 25 g unt.
    2. După ce ceapa s-a înmuiat, se toarnă vinul, se adaugă foaia de dafin și se lasă să fiarbă la
    foc mic, să scadă.
    Se desface concentratul în 250 ml apă clocotită și se fierbe 3-4 minute.
    3. Se topesc 25 g unt, se pune făina, se lasă 2-3 minute, se amestecă și apoi se toarnă
    supa din concentrat, se sărează și se piperează și se lasă pe
    foc maximum 5 minute.
    4. Carnea se unge cu ulei și se pune pe grătar, circa 6-10 minute pe fiecare parte. Se scoate apoi, se presară cu sare și piper și se aduce la masă cu sosul alaturi.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise