Antricot de vită cu sos

Antricot de vită cu sos

Rar pregătim vită dar rețeta asta de antricot de vită cu sos este potrivită atât pentru mesele festive cât și pentru cele de zi cu zi!

Ingrediente:

  • 1,5 kg antricot de vită
  • 500 ml vin roșu sec
  • 75 g unt
  • un cub concentrat de vită
  • 200 g ciuperci
  • 2 cepe
  • o foaie de dafin
  • ulei
  • o linguriță făină
  • sare
  • piper
  • 1. Se topesc 25 g unt și se pune ceapa tocată la călit.
    Ciupercile curățate și spălate se feliază și se călesc în altă tigaie cu 25 g unt.
    2. După ce ceapa s-a înmuiat, se toarnă vinul, se adaugă foaia de dafin și se lasă să fiarbă la
    foc mic, să scadă.
    Se desface concentratul în 250 ml apă clocotită și se fierbe 3-4 minute.
    3. Se topesc 25 g unt, se pune făina, se lasă 2-3 minute, se amestecă și apoi se toarnă
    supa din concentrat, se sărează și se piperează și se lasă pe
    foc maximum 5 minute.
    4. Carnea se unge cu ulei și se pune pe grătar, circa 6-10 minute pe fiecare parte. Se scoate apoi, se presară cu sare și piper și se aduce la masă cu sosul alaturi.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise