Andrei Gheorghe ar fi împlinit azi 57 de ani. 10 luni de la moartea sa

Andrei Gheorghe ar fi implinit azi 57 de ani

Omul de radio și de televiziune Andrei Gheorghe ar fi împlinit, azi, 57 de ani. Din păcate, acesta s-a stins din viață în martie 2018, în urma unui stop cardio-respirator. Au trecut deja 10 luni de la dispariția sa, iar peisajul media e clar schimbat. Nimeni nu mai spune 'Salutare, națiune!' și nu puțini sunt cei cărora le lipsește asta și tot ce însemna Andrei Gheorghe, cu spiritul său acid și toate părerile (vehemente) la vedere.

În 20 martie, la ora 22:15, un apel la 112 anunța că o persoană este decedată în locuința sa din Voluntari. Andrei Gheorghe a fost găsit în baia casei sale.

Medicul legist a stabilit că Andrei Gheorghe era mort de aproximativ 12 ore în momentul în care a fost descoperit.

O viață ON AIR

Andrei Gheorghe s-a născut pe 14 ianuarie 1962, la Lipetk, în Rusia. A absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (secția rusă-engleză), la Universitatea București.

A realizat numeroase emisiuni radio și TV. A început ca reporter special la Radio Constanța și a devenit cunoscut la nivel național odată cu prezența la Pro FM și emisiunea de la Pro TV „Lanțul Slăbiciunilor”.

A realizat emisiuni și la Antena 1, Realitatea TV, Prima TV, Money Channel sau Kanal D, precum și la Radio 21, Radio Total sau Radio Guerilla. În plus, a scris la Academia Cațavencu și ghidul 24-FUN.

A realizat și numeroase documentare și filme de scurt și lung metraj.

A fost și actor, cu roluri secundare în filmele 'Amen', al lui Costa Gavras, și 'Tinerețe fără tinerețe', al lui Francis Ford Coppola.

Nu a ocolit nici muzica și a colaborat cu Paraziții la albumul 'Irefutabil'.

S-a implicat și în politică, în 2010 acceptând s1 fie consilierul ministrului de Finanțe de atunci, Sebastian Vlădescu, el coordonând pentru o scurtă perioadă Departamentul de Comunicare al ministerului. A demisionat din aceasta functie la scurt timp, după ce a fost implicat într-un accident de circulație in București.

A avut cu siguranță o existență scurtă pentru cât de multe avea de zis!

Vezi și Mesajul dur al fiicei lui Andrei Gheorghe: „Tatăl meu a fost unul dintre luptătorii pentru demnitate şi vă rog…'

Citește și: