André Rieu a donat 150.000 euro victimelor din Colectiv

André Rieu a donat 150.000 euro victimelor din Colectiv

Solidaritatea, spiritul civic și sentimentele de prietenie ale marelui violonist André Rieu, reprezintă un gest de noblețe și un exemplu de urmat pentru societatea românească.

 

Săptămâna aceasta André Rieu a fost prezent în România. Violonistul olandez s-a întâlnit joi, 14 aprilie, cu victime ale incendiului din Clubul Colectiv, în cadrul unui eveniment caritabil desfășurat cu scopul de a dona profitul realizat din vânzarea DVD-ului 'André Rieu Live în București'.

Artistul a anunțat valoarea donației, înmânând președintelui Asociației Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, un cec în valoare de 150.000 euro, deși suma obținută din vânzări se ridica la 135.000 euro.
Banii donați, reprezintă o parte din suma estimată a fi necesară ameliorării stării de sănătate a victimelor tragediei din Colectiv. DVD-ul 'André Rieu Live în București' va fi disponibil, în continuare, și în perioada Sărbătorilor Pascale, într-o cunoscută rețea de magazine de tip hipermarket, cu scopul de a continua acțiunea de susținere. Oricine dorește să sprijine această cauză, o va putea face prin achiziționarea DVD-ului, cu garanția că banii vor fi directionați către victime.

Întâlnirea din România a avut un dublu rol, prin participarea specialiștilor din domeniul chirurgiei plastice și reparatorii din țară și străinătate. Personalitățile prezente, Dr. Gerard Beurthuizen, medic chirurg și Director al Spitalului de Chirurgie Plastică și Arsuri Martini din Groningen, Olanda, Prof. Dr. Dan Mircea Enescu, medic specialist în chirurgie plastică și reparatorie (reconstructivă), Manager al Spitalului Clinic de Urgență pentru copii Girgore Alexandrescu, Dr. Peter Oostveen, medic specialist în chirurgie și Dr. Dragoș Slăvescu, medic specialist chirurgie maxilo-facială, medic specialist chirurgie plastică-reconstructivă, au subliniat necesitatea unui sistem de educare și specializare a personalului medical necesar în astfel de situații de urgență. Acești specialiști au precizat că, prin demersurile lor, vor contribui la dezvoltarea acestor proiecte și vor căuta susținere în afara țării, la nivel european.

Credit foto: PR