Anca Țurcașiu: ”Am vizualizat ce îmi doream și apoi s-a întâmplat”

Anca Țurcașiu: ”Am vizualizat ce îmi doream și apoi s-a întâmplat”

Una dintre cele mai admirate artiste românce, Anca Țurcașiu, ne vorbește despre show-ul transformărilor, în care o vedem în fiecare săptămână, ne-a dezvăluit secretul înțelegerii în familia ei și pe lângă alte detalii a făcut, chiar și în glumă, o afirmație extrem de suprinzătoare.

 

 

Ești unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România. Este o misiune dificilă?
Nu, pentru că eu nu am avut niciodată probleme să fiu asaltată sau agresată de public. Mă consider un om normal, ca toți oamenii, și după felul cum mă port și după felul cum mă îmbrac.

'Te cunosc de undeva' este unul dintre cele mai de succes show-uri tv. Obișnuiai să urmărești emisiunea? Îți doreai să participi?
Da, îmi doream foarte mult să particip și am urmărit Te cunosc de undeva!' încă de la primul sezon. Pe parcursul timpului am mai primit oferte să vin la show însă, din cauza contractelor pe care le aveam în desfășurare și a lipsei de timp, nu am putut să particip.

Ai interpretat-o pe Madonna, apoi ai câștigat a doua ediție cu personajul Liza Minnelli. Cât de provocator este să intri în pielea unei dive?
Este provocator să intri în pielea oricărui personaj, nu doar în cea a unei dive. Iar ca să imiți o divă este mai ușor decât să interpretezi un rol contre emploi. Un rapper, de exemplu. Acolo este problema, acolo e provocarea mai mare. Dacă studiezi bine mersul, respirația, n-ai cum să nu reușești să imiți bine o divă, doar că unele ți se potrivesc mai mult și altele mai puțin.

Credit foto: Antena 1

Anca Țurcașiu, interpretând-o pe Liza Minnelli

De câte ori te-ai convins că atunci când îți dorești foarte mult ceva Universul te ajută?
Întotdeauna Universul te ajută în astfel de situații. Cel puțin în ultimii doi ani, de fiecare dată când mi-am propus mental anumite lucruri, mi s-au îndeplinit. Este foarte interesant.

Ne poți da un exemplu?
Da. Când mi-am dorit să joc în anumite spectacole sau când am vrut să fac anumite schimbări legate de casă. În cât timp s-au îndeplinit n-aș putea să spun, dar pur și simplu am vizualizat ce doream să mi se întâmple. Și, ulterior, s-a întâmplat. Este foarte ușor să faci asta.

Ești o persoană superstiţioasă?
Nu sunt superstițioasă. Doar îmi fac semnul crucii înainte de a urca pe scenă. Dar asta vine natural, este ca o extensie a mea.

În ce spectacole poți fi văzută în următoarea perioadă?
În spectacolul Toc – Toc', în regia lui Ricard Reguant, la Teatrul Elisabeta, și în Dator vândut', în regia lui Dan Tudor, la Teatrul Metropolis. Ambele în București.

Și în zilele noastre, când revăd 'Miss Litoral' (1990) mă bucur ca la prima vizionare. Ți-e dor să joci într-un film?
Nu neapărat. Uite, asta nu mi-am programat să mi se întâmple (râde).

Ți-a fost dificil până ai prins curaj să te avânți în profesia de artist sau ai avut mereu încredere în tine?
Nu am avut întotdeauna încredere în mine. Eu sunt perfecționistă și, dacă ceva nu mi-a venit mănușă, nu am avut încredere. De exemplu, înaintea premierei Toc Toc', stăteam în spatele ușii și îmi bătea inima atât de tare că am crezut că voi muri. Atunci m-am gândit: Tocmai acum să mor, înainte să fac lucrul ăsta pe care mi l-am dorit atât de mult?'
Eu am emoții foarte mari înainte de fiecare spectacol. Primele minute, până se duce tensiunea aceea de început, sunt crunte. Întotdeauna însă m-au încurajat, susținut și ajutat toți cei din familie.

Într-o lume agitată cu multe despărțiri, ce ține familia unită?
Comunicarea de ambele părți. Și eliminarea cuvântului nu' de la începutul frazelor și a reproșurilor, pentru că există tendința aceea de a te adresa astfel: Nu ai dus gunoiul' sau Nu ai făcut asta!'.

Zvonurile referitoare la un posibil divorț v-au apropiat mai mult pe tine și pe soțul tău?
Dar noi nu am fost despărțiți. S-au vehiculat doar niște invenții, pentru că totul a fost coerent în relația noastră.

Ce sfat îți dai cel mai des?
Să zâmbesc mai mult. Și, prin strădanie, îmi iese. (râde)

Trăim într-o lume foarte competitivă, chiar dură. Pe fiul tău, Radu, ce îl sfătuiești, mai ales că se apropie de majorat?
Să fie responsabil, să nu se lase umilit, să spună frumos ce are de spus, dar să zică ceea ce simte.

Se mândrește cu o mamă atât de frumoasă?
Nu cred că îi place să se știe că este fiul meu, pentru că are o personalitate foarte puternică. De exemplu, vara trecută a lucrat la un complex în care am cântat eu, dar n-a vrut să se știe că este fiul meu, pentru a nu exista păreri preconcepute și pentru că a vrut să realizeze niște lucruri doar prin puterile lui.

Ce capricii nu-ţi refuzi niciodată?
Un pahar de vin roșu sec, de preferință Cabernet.

 

ÎNTREBARE ÎNCUIETOARE

Care e cea mai plăcută surpriză care ți s-ar putea întâmpla în această primăvară?
Să rămân însărcinată! (râde) Glumesc!!! Dacă e să fie surpriză, să rămână surpriză, dar să fie una plăcută.

 

NU POT TRĂI FĂRĂ…

Ceas – 'Deoarece sunt obsedată de punctualitate.'
Telemeaua românească – 'Ador brânza și telemeaua românească de capră este preferata mea.'
Salteaua mea cu memorie – 'Pentru că am nevoie de un somn extrem de odihnitor.'

 

Credit foto: Antena 1